Barang Keperluan Ke Universiti

Assalamualaikum & Salam sejahtera

Ramai sangat yang tanya soalan "Kak, apa yang nak dibawa ke universiti ya?" Rasa kesian pulak bila orang yang sama banyak-banyak kali tanya.. Kalau masuk Universiti tu mesti la ada asrama sekali kan? Ada yang mendaftar hari sabtu nie ya? ada juga yang tak beli barang-barang lagi. That's why kot adik-adik nie bertanya.

ok.. we start now!!!

1. Pakaian semestinya... kalau tak ada pakaian, korang nak pakai apa pulak kan?
2. set cadar. bantal pun takut-takut hostel tu tak sediakan bantal pulak kan..
3. barangan peribadi untuk mandi (syampu, sabun mandi, berus gigi, ubat gigi & lain-lain yang perlu)
4. baldi & gayung
5. sabun basuh baju & berus (nanti nak basuh baju macam mana pulak kan)
6. hanger a.k.a penyangkut baju & penyepit baju
7. Kasut / selipar
8. makanan such as biskut or roti. Takut lapar time2 tengah malam..
9. gelas, pinggan, sudu & garfu (mana tahu korang nak bungkus makanan & makan kat bilik)

itu je kot.. Actually korang boleh je bawak apa asalkan korang selesa. TAPI!!!! janganlah bawak barang yang dilarang pulak ya.. Jangan bawak barang-barang pelik. 

Mira buat hostel macam rumah sendiri pulak sampai penuh meja & almari. Nak selesa la katakan.. chehhhhh..

Untuk yang baru nak daftar, bawak yang rasa penting dulu. Yang macam mira listkan tu. Sorry sangat-sangat kalau ini tak membantu adik-adik..

~Sayonara~

3 budak baik!:

sYiRa LoKMaN said...

hye hye...singgah sini ^_^

Anonymous said...

kak , kena bwa iron tak ?

Amirah Su'aidah said...

@Anonymous kalau akak, akak bawak. kolej akak benarkan. tapi 1 sem kena bayarla tak tahu la kalau kolej kediaman universiti lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...